PEHMEITÄ LÖYLYJÄ
METSÄLAMMEN RANNALLA

Saunominen on aina kuulunut Linnakallion tarjoamiin virkistyspalveluihin,
jo 1990-luvun alkupuolelta saakka, jolloin ensimmäinen savusauna siirrettiin kaivetun metsälammen viereen. Välillä saunottiin myös sisällä uimahallissamme (vuosina 1997-2009), mutta erityistä taikaa on aina ollut ulkosaunojen löylyissä luonnon keskellä. Nykyään lammen rannalta löytyy yksi iso savusauna sekä kaksi pienempää, jatkuvalämmitteistä puusaunaa, joita vuokraamme yksityiskäyttöön. Savusaunassa on yksityisvuorojen lisäksi myös yleisövuorot kaksi kertaa viikossa – keskiviikkoisin ja sunnuntaisin – ympäri vuoden. Talvella on aina mahdollisuus avantouintiin!
Kaivetun metsälammen vesi tulee lähteistä, joten se on erityisen pehmeää ja kirkasta.
Tervetuloa nauttimaan joko yleisövuorolle tai oman ryhmän kanssa!

RIIHISAVUSAUNA

Savusauna on yksi Linnakallion ehdottomista vetonauloista, ja sen tarjoamista löylyistä ja tunnelmasta tullaan nauttimaan kauempaakin! Nykyään käytössä on jo historiamme kuudes savusauna, joka on rakennettu alueelle vuoden 2023 aikana, tulipalon tuhottua edellisen saunamme. Nykyinen savusaunamme on ylväs vanha riihi, joka siirrettiin alueelle samalta kylältä. Lauteille sopii noin kolmisenkymmentä henkeä kerrallaan. Huikean kokoinen kiuas tarjoaa savusaunassa pehmeitä löylyjä useaksi tunniksi!

Savusaunan vieressä on pukuhuonetilana toimiva vanha aitta, joka tarjoaa lämpimät pukeutumistilat kahdessa kerroksessa ympäri vuoden. Kaiken kruunaa iso katettu terassi, jossa kelpaa viilentyä saunan jälkeen. Terassilta löytyy myös palju kymmenelle hengelle.

Yksityistilaisuuksiin

Savusauna on suosittu lisä monenlaisiin yksityistilaisuuksiin. Saunassa riittää makoisia löylyjä useiksi tunneiksi, joten kiire ei ole mihinkään.
Saunan myymme aina löylyvalmiina!
Savusaunassa on saatavilla lämmintä vettä peseytymiseen. Ei suihkua.
Hinta 240e/ arkisin, ja 290e/ viikonloppuisin, arkipyhinä ja aattoina. Vuokra-aika on käytännössä niin pitkään kuin löylyä riittää eli 4-6 tuntia.

Savusaunan kyljessä sijaitsee myös 10 hengen palju, jonka saa halutessaan tilata kylpyvalmiina pakettiin mukaan.
Hinta 200e.

Yleinen vuoro

Linnakallion savusaunassa on yleisövuoro joka keskiviikko ja sunnuntai klo 17.30 eteenpäin, niin kesällä kuin talvellakin.
Talvella saunotaan noin klo 21 saakka, ja kesällä löylyä riittää ainakin tunnin pidempäänkin. Saunassa on aina sekavuoro, eli varaa mukaasi uikkarit ja pyyhe.
Pukuhuoneet miehille ja naisille. Hinta 10e/ aikuinen, 6e/ lapsi. Maksu suoritetaan saunalla joko MobilePayllä tai käteisellä lippaaseen.

MUTTERISAUNA

Savusaunan vieressä on toinen jatkuvalämmitteisistä puusaunoistamme, mutterisauna. Se on käytettävissä ympäri vuoden, joko itse lämmittäen tai löylyvalmiina.
Saunaan sopii 8-10 aikuista, ja vieressä on pukuhuoneena toimiva pieni aitta.
Hinta itse lämmittäen 70e / varausaika 4h, sisältäen lämmitysajan.
Löylyvalmiina 100e / varausaika 4h.

PIKKUSAUNA

Lammen vastarannalla on toinen puusaunoistamme, kesäkäytössä oleva pikkusauna. Käytössä touko-elokuussa.
Saunaan sopii 8-10 aikuista, ja vieressä on pukuhuonerakennus. Lämmintä vettä saatavilla peseytymiseen, ei suihkua.
Lampeen käynti laiturin kautta: lammen syvyys laiturin päässä n.2 metriä, äkkisyvä. Ei pienille lapsille ilman valvontaa!
Hinta itse lämmittäen 60e / varausaika 3h, sisältäen lämmitysajan. Löylyvalmiina 90e.
Pikkusaunalla ei ole sähköjä/valaistusta.

NUOTIOPAIKAT

Meillä voit nautiskella tulen äärellä kolmessa erilaisessa kohteessa:

Karhunpesä

Vahvarakenteinen, osittain kallion sisään rakennettu laavu sijaitsee lähimpänä savusaunaa. Laavu ei ole käytössä keväällä lumien sulamisen aikaan. Karhunpesä sopii hyvin makkaranpaistoon!

Perinteinen kota

Päärakennuksen ja Kruunun läheisyydessä olevaan kotaan mahtuu hieman isompikin porukka. (15-20hlöä). Kodassa valmistat helpoiten grilliherkut!

Takkatupa

Takkatuvan ehdoton tunnelma syntyy kynttilöistä, luonnonvalosta ja takkatulen loisteesta. Sisällä pöydät ja penkit, avotakka. Riihikirkon vieressä. Ei sähköjä/valaistusta. Takkatupaan mahdollisuus kattaa noutopöytäeväät ryhmille.

ULKOILUMAASTOT

Yhdistä saunomiseen myös ulkoilu!
Linnakallion alueelta lähtevä metsäautotieverkosto mahdollistaa noin viiden kilometrin pituisen, rauhallisen lenkin ja aluetta kiertävä pururata on laajuudeltaan pari kilometriä (kelivaraus).
Ja laajan yhteistyöverkoston kautta meiltä on saatavilla myös monenlaisia ohjattuja virkistyspalveluita ryhmille, kysy rohkeasti lisää!

Kaukana kavala maailma!